beet it - the power of no

Den första forskningen bakom de stora fördelarna med BEET IT är skapad av två svenska forskare på Karolinska Institutet i Stockholm. Forskarna kom sedan i kontakt med det Suffolk baserade företag James White Drinks och tillsammans skapade man supershotten BEET IT.

Varför BEET IT Sport Shot och BEET IT Sport Bar? Beet It rötbetsjuicce innehåller naturligt nitrat från rödbetor. Nitrat blir nitrit när det kommer i kontakt med bakterierna i ditt saliv. När din kropp arbetar kommer nitritet som då omvandlat till nitrit ut i blodet och musklerna och omvandlas till kväveoxid. Det gör att du kan hushålla med syret som räcker i genomsnitt 3–4 procent längre. Du kan helt enkelt förbättra din prestationsförmåga avsevärt! I senare studier har man kunnat påvisa en förbättrad prestationsförmåga med upp till 20%. BEET IT rödbetsjucie, BEET IT Sport shot och BEET IT Sport Bar är inte dopningklassat och har tackvare sin genom forskning bevisade possitiva effekt snabbt blivit populär bland så väl elitidrottare som amatörer. 

beet it sport shot

Denna 70ml shot är framtagen för att ge den, genom forskning, bevisat optimala mängden nitrat (0,4g x2). BEET IT Sport Shot med rödbetsjuciekoncentrat är framtagen med elitidrottsvärlden i åtanke och används flitigt av elitidrottare inom bland annat cykling, lönping, längskidåkning, fotboll, basket, hockey, triathlon och simmning världen över.

Shotten innehåller den specifika dosen nitrat 0.4g vilket motsvarar 0,5 liter "vanlig" rödbetsjuice. För att nå den optimala nitratnivån i kroppen bör man ta BEET IT Sport shot under en laddningsperiod inför och direkt innan prestation. Den vanliga uppladdningen är att ta 2 st BEET IT SPORT shot på daglig basis veckan innan ett stort lopp. De allra viktigaste är de 2 st BEET IT Sport Shot som du tar 1-2 timmar innan ditt lopp! Det tar alltid ca 1-2 h innan shotten får effekt så det är därför viktigt att ta den ett tag innan träning/tävling. 

BEET IT SPORT Shot och BEET IT Sport Bar bär loggan av Informed Sport, en organisation som testar produkter för att kunna garantera idrottare att dessa inte är dopingklassade.
 

beet it sport bar

 BEET IT SPORT Bar samker så gott att även personer som vanligen inte gillar rödbetsjuice faktiskt säger att den är tiktigt god. Tack vare sin milda smak och snälla smak har den snappt blivit ett komplement till BEET IT Sport Shot. BEET IT Sport Bar innehåller precis som BEET IT Sport Shot 0,4g nitrat, dessutom innehåller den både snabba och långsamma kolhydrater och en gnutta nitrat. Detta för att i kombiantion med kraften från NO ge en optimal energitillförsel innan och under träning och tävling. 

BEET IT Sport nitrate 3000

BEET ITs stora nyhet NITRATE 3000 innehåller hela 3 gram nitarat per flaska! En 35ml dos innehåller 0,4 gram nitrat vilket är lika mycket som i en BEET IT Sport shot eller 0,5 liter "vanlig" rödbetsjucie. Blanda de 35 ml med 1,5 dl vatten eller i din jucie, smothie eller varför inte i din gröt. BEET IT NITRATE 3000 gör de möjligt att få i dig den rekomenderade mängden nitrat i din vanliga mat och är precis lika krfatfull som favoriten BEET IT Sport Shot. 

BEET IT OrGANIC

Beet IT Organic är den ursprungliga rödbetsjuicen som sedan utvecklades vidare till BEET IT Sport produkterna . Den är helt ekologisk och förutom orginalet finns varianter med smak av passion och ingefära. Förutom att vara en god juice visar forskning att rödbetsjuice både ökar syreupptagningsförmågan i blodet och göra underverk på blodtrycket. Gör rödbetsjuice till en del av din dagliga kost och gör en bra investering för både hälsan och smaklökarna!

Vill du veta mer?

Ring oss på +46(0)73 05 60 207, skicka ett mail till info@gaiasport.se eller fyll i kontaktformuläret så berättar vi gärna mer!