Sporttape

Sporttape är kinesiologitejp skapad för sport. Kinesiotejpen aktiverar stretchreceptorerna i den mjuka vävnaden vilka är de som ger feedback tillbaka upp till hjärnan. På så sätt kan den hjälpa till att reducera smärta och öka funktionen.

Sporttape har en elasticitet på 150-180 % vilket gör att den ger stöd samtidigt som den är följsam för dina rörelser. Materialet i tejpen andas, motverkar skav och friktion samtidigt som den extra klistriga insidan gör att den sitter kvar oavsett om du simmar eller svettas. Hjälp dina muskel genom bäsat support samtidigt som du obehindrat kan utöva din sport. 

Kinesiologi

Kinesiologitejpning har använts av miljontals människor världen över och kinesiotejpens popularitet har vunnits tack vare dess effektiva sätt att minska smärta och supporta atletisk funktion. Kinesiotejpen hjälper till att minskar trycket på smärtsamma områden och främja blodflödet och lymfdränagen i området där kinesiotejpen sitter.

Det viktigaste med kineslogitejpning är att man applicerar tejpen korrekt. Därför har Sporttape tagit fram tydliga instruktionsvideos till alla områden som man kan vilja tejpa. Allt för att du ska få ut max av din tejpning!

Vill du veta mer?

Ring oss på +46(0)73 05 60 207, skicka ett mail till info@gaiasport.se eller fyll i kontaktformuläret så berättar vi gärna mer!